easy-webshop-headder

    Al 12 jaar dé meester in opspannen en verkoop van schilderijen!
    Tel: 06-21516836

E-mail

In 3 stappen uw woning opruimen na het schilderen

Dit bericht is geschreven door gastschrijver Nina van de Heuvel

In 3 stappen uw woning opruimen na het schilderen

Het schilderen van een woning is vaak een erg tijdrovende en vieze klus, waar veel woningbezitters tegenop zien. Voorafgaand aan het schilderen moeten de kozijnen en deuren bijvoorbeeld worden geschuurd, vervolgens moet alles worden afgeplakt, om tot slot te kunnen beginnen aan het verven zelf. Na het schilderen moet uw woning worden opgeruimd, wat al net zo’n vervelende klus is. In dit artikel vertellen we u in drie stappen, hoe u uw woning op kunt ruimen na het schilderen.


Stap 1: verwijder alle stofresten van het schuren

Om te beginnen is het aan te raden om eerste alle stofresten van het schuren weg te zuigen of te vegen, waarbij zuigen de voorkeur krijgt. Tijdens het vegen van stof kan het stof opstuiven, waardoor dit tegen uw net geverfde kozijnen aan kan komen. Dit geeft een minder fraai effect, zeker als het stof in de verf terechtkomt.


Stap 2: haal het schildertape rond de kozijnen weg

Bij het verven van deuren en kozijnen zult u schildertape gebruiken voor het afdekken van bijvoorbeeld de ramen. Na het wegzuigen van alle stof kunt u ook de schildertape van de ramen verwijderen, waarna het resultaat van het verven pas echt zichtbaar wordt. Ook het karton of de kranten die u op de vloer gelegd heeft tijdens het schilderen kunnen verwijderd worden.
Stap 3: verwijder verfresten van ramen en vloeren
Hoewel de schildertape en het karton of de kranten het merendeel van de verf van uw ruiten en vloer gehouden zal hebben, kunnen er toch hier en daar nog wat verfresten zijn blijven zitten. Verwijder deze verfresten en ruim tot slot de kwasten en verf op.


Hulp bij het opruimen na het verven

Heeft u zelf de tijd niet om alles op te ruimen na het verven van kozijnen of deuren? Huishoudelijke hulp inschakelen is in dit geval wellicht de oplossing! Met een huishoudster is uw woning binnen een korte tijd opgeruimd en heeft u hier zelf geen omkijken meer naar.


Blog

Webshop gemaakt met EasyWebshop